AS CEVO GOV

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nonconformant.png ROSA Architectuurscan Centrale examens VO

Governance: Explain

Hier ziet u een samenvatting van de architectuurscan van het onderwerp Centrale examens VO op het onderdeel . De scan is uitgevoerd op 20 oktober 2021.

Bevindingen "Governance" (Centrale examens VO)[bewerken]

Uit de tekst onder het kopje implementatie blijkt dat CvTE, DUO, CITO en LAS leveranciers binnen het VO met de afspraak te maken krijgen. (Bron: https://www.edustandaard.nl/standaard_afspraken/cevo/schooljaar-2021-2022/ Implementatie) Welke verschillende belangen deze groepen hebben werd niet duidelijk uit de documentatie.

Uit de documentatie werd niet duidelijk hoe alle groepen belanghebbenden bij het beheer van de afspraak betrokken worden.

Op de Edustandaard website wordt onder het kopje “Samenhang” beschreven dat er samenhang is met andere afspraken (Bron: https://www.edustandaard.nl/standaard_afspraken/cevo/schooljaar-2021-2022/ Samenhang)

Relatie met ROSA[bewerken]

Explain - Niet alle belangen van groepen belanghebbenden zijn in kaart gebracht. (Relatie met Alle belangen in kaart)

Het is niet duidelijk hoe de LAS leveranciers betrokken worden bij het beheer van CEVO. (Relatie met Betrokken belanghebbenden)

De CEVO documentatie beschrijft niet hoe de relaties met andere afspraken wordt bewaakt. (Relatie met Bewaak relaties met andere afspraken)

terug naar de ROSA Architectuurscan