AS CEVO GUK

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Consistent.png ROSA Architectuurscan Centrale examens VO

Gegevensuitwisseling in de keten: Consistent

Hier ziet u een samenvatting van de architectuurscan van het onderwerp Centrale examens VO op het onderdeel . De scan is uitgevoerd op 20 oktober 2021.

Bevindingen "Gegevensuitwisseling in de keten" (Centrale examens VO)[bewerken]

Op de Edustandaard webpagina staat dat informatiemodellen zijn ontwikkeld conform de AMIGO methodiek. Te zien is bijvoorbeeld vanaf slide 15 van de CEVO documentatie hoe ROSA informatiemodellen worden omgezet tot een technischer berichtenmodel. Trace relaties worden gebruikt om de semantiek direct traceerbaar te houden naar de ROSA informatiemodellen.

Op de Edustandaard site staat er dat het actuele Edukoppeling REST/SaaS-profiel is toegepast. Om te voldoen aan het Edukoppeling REST/SaaS-profiel zijn de juiste attributen toegevoegd. Bijvoorbeeld het “edu-from”attribuut. (Bron: CEVO definitiedocument)

Relatie met ROSA[bewerken]

Consistent - CEVO is het eerste gescande initiatief dat de AMIGO methodiek toepast. CEVO maakt semantiek van de berichtenuitwisseling letterlijk traceerbaar naar de ROSA informatiemodellen. (Relatie met Semantiek in berichtuitwisseling is traceerbaar)

Het actuele Edukoppeling REST/SaaS-profiel wordt toegepast voor de gegevensuitwisseling zoals omschreven in CEVO. (Relatie met Gebruik Edukoppeling voor vertrouwelijke gegevensuitwisseling)

terug naar de ROSA Architectuurscan