AS CEVO IAA

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Compliant.png ROSA Architectuurscan Centrale examens VO

IAA: Compliant

Hier ziet u een samenvatting van de architectuurscan van het onderwerp Centrale examens VO op het onderdeel . De scan is uitgevoerd op 20 oktober 2021.

Bevindingen "IAA" (Centrale examens VO)[bewerken]

Alleen in de uitwisseling van kandidaatgegevens, afnameleiders en planning worden onderwijs identiteiten uitgewisseld. Dit is ook de enige uitwisseling waar dit noodzakelijk is. Ook worden alleen noodzakelijke persoonsgegevens uitgewisseld. (bron: slide 7 CEVO documentatie)

In CEVO wordt voor de onderwijsdeelnemeridentiteit een pseudoniem gebruikt in de vorm van een verwijzing naar ECKiD. Wanneer een examenkandidaat geen ECKiD heeft kan worden teruggevallen op een LAS key. (Bron: CEVO definitiedocument schema: Onderwijsdeelnemeridentiteit)

Voor uitwisseling van het LAS van de school Identificatie van een school gaat aan de hand van een BRIN code, authenticatie zit in Edukoppeling laag en voor autorisatie wordt het OSR gebruikt. (Bron:CEVO definities document)

Relatie met ROSA[bewerken]

Compliant - CEVO gebruikt onderwijsidentiteit in de uitwisseling van kandidaatgegevens. (Relatie met Gebruik onderwijsidentiteit waar nodig)

CEVO geeft de optie om gebruik te maken van ECKiD met LAS-key als fallback optie. Het gebruik van ECKiD heeft in de afspraak de voorkeur. (Relatie met: Gebruik pseudoniem waar mogelijk)

terug naar de ROSA Architectuurscan