Categorie:Viewpoints

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een viewpoint is een selectie van relevante architectuurconcepten (en hun relaties) die een specifiek aspect van de architectuur beschrijven.
Klik op de button om een nieuw element van dit elementtype te maken:

Een viewpoint is een selectie van relevante architectuurconcepten (en hun relaties) die een specifiek aspect van de architectuur beschrijven. Een viewpoint is een kijkwijze, een manier om de structuur en samenhang van een systeem te beschrijven vanuit een bepaald perspectief. Daarnaast bevat een viewpoint ook conventies rondom het gebruik van deze concepten, zoals het beoogde gebruik, de terminologie en de notaties in ArchiMate. Een viewpoint wordt beschreven conform de spelregels voor viewpoints.

Een viewpoint kan meerdere views accommoderen, die de daadwerkelijke visuele representaties zijn van het viewpoint. Een view kan ook meerdere viewpoints combineren om verschillende aspecten van de architectuur te laten zien. In de ROSA worden viewpoints gebruikt om de samenhang tussen verschillende views van de architectuur te beschrijven en te analyseren, en om de behoeften en belangen (concerns) van stakeholders te adresseren.

Pagina’s in categorie "Viewpoints"

Deze categorie bevat de volgende 7 pagina’s, van de 7 in totaal.