Gebruik van de strategie- en motivatielaag binnen de referentiearchitectuur

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Onderwerp met betrekking tot de samenhang van sector- en referentiearchitecturen binnen het onderwijs waarover advies moet worden gegeven door de Edustandaard Adviesgroep Samenhang Onderwijsarchitecturen.

Eigenschappen

Elementtype
:
Samenhangonderwerp
Adviesgroep status
:
Onderwerpselectie
Belangrijkheid
:
32
Beschrijving
:
Het samenhangonderwerp betreft het gebruik van de strategie- en motivatielaag binnen de referentiearchitectuur, een kwestie die momenteel onderwerp van discussie is binnen de gemeenschap. De Hoger Onderwijs Referentie Architectuur (HORA) is actief bezig met het integreren van de strategielaag in hun metamodel, een ontwikkeling die de potentie heeft om de manier waarop we architectuur benaderen te veranderen.

Echter, er is een verscheidenheid aan meningen over hoe deze lagen moeten worden toegepast. Sommigen zijn van mening dat de strategielaag een essentieel onderdeel is van de architectuur, terwijl anderen vraagtekens zetten bij de relevantie ervan. Deze uiteenlopende standpunten wijzen op de noodzaak van een grondige evaluatie en discussie over dit onderwerp.

Gezien de complexiteit en het potentieel belangrijke karakter van deze kwestie, lijkt het raadzaam om de verschillende perspectieven op dit onderwerp in kaart te brengen. Een uitgebreide analyse van de verschillende standpunten kan helpen om een beter begrip te krijgen van de implicaties van het al dan niet toepassen van de strategie- en motivatielaag.
Initiatiefnemer
:
HORA
Registratiedatum
:
11-07-2023
Urgentie
:
32
Samenhang laag
:
Metamodel