Authenticatiemiddel passend bij betrouwbaarheidsniveau.

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
ArchiMate-modellen > ROSA > Requirements > Authenticatiemiddel passend bij betrouwbaarheidsniveau.
Overzicht
Hanteer een authenticatiemiddel passend bij het betrouwbaarheidsniveau dat wordt vereist om een passende identiteitsverklaring te geven.
Type  :  Ontwerpkader
Stelling  :  Hanteer een authenticatiemiddel passend bij het betrouwbaarheidsniveau dat wordt vereist om een passende identiteitsverklaring te geven.

Ontwerpgebied: Digitale identiteiten, IBP

Realiseert


Meer informatie
ROSA
Hanteer een authenticatiemiddel passend bij het betrouwbaarheidsniveau dat wordt vereist om een passende identiteitsverklaring te geven. (Requirement) Authenticatie- middel passend bij betrouwbaarh- eidsniveau. Privacy en beveiliging heeft betrekking op doelen en principes die de veiligheid van informatie in de onderwijsketen en de bescherming van de privacy van betrokkenen waarborgen. De uit deze doelen en principes voortvloeiende kaders dienen door alle partijen in het onderwijsdomein in acht te worden genomen. Zie voor meer informatie en achtergronden het [https://www.edustandaard.nl/app/uploads/2017/05/02-07-2015_Bijlage_VI_-_ROSA_Katern_Privacy_en_informatiebeveiliging_v1.0.pdf ROSA Katern Kaders voor privacy en informatiebeveiliging in de onderwijsketen (v1.0, maart 2015)] (Grouping) IBP Het ontwerpgebied Digitale identiteiten heeft betrekking op digitale identiteiten die worden gehanteerd om entiteiten in het onderwijsdomein te kunnen herkennen. Ontwerpprincipes in dit ontwerpgebied en daarvan afgeleide ontwerpkaders helpen projecten bij het hanteren van identiteiten in gegevensuitwisselingen en toegangsvraagstukken. (Grouping) Digitale identiteiten Hanteer een functionele en foundational identity passend bij de context waarvoor een identiteitsverklaring wordt geven. (Principle) Digitale identiteit passend bij de context Ketenpartners nemen maatregelen op basis van een risicoanalyse en bijbehorende BIV-classificatie. (Principle) Risicogebase- erde BIV- classificatie en maatregelen AggregationRelationship AggregationRelationship InfluenceRelationship InfluenceRelationship Deze svg is op 30-05-2024 09:41:16 CEST gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2024 ArchiXL. ArchiMedes 30-05-2024 09:41:16 CEST


Komt voor in andere modellen
Details Authenticatiemiddel passend bij betrouwbaarheidsniveau.
ArchiMate_Requirement.png
Elementtype  : Requirement
Element-id  : Id-467894b2a9524d1e8362fd101999f3b0
Element URI  : https://rosa.wikixl.nl/index.php/Id-467894b2a9524d1e8362fd101999f3b0
ArchiMate-model  : ROSA
Label  : Authenticatiemiddel passend bij betrouwbaarheidsniveau.