Toegang geven tot leermiddel

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
ArchiMate-modellen > ROSA > BusinessProcesses > Toegang geven tot leermiddel
Overzicht
Het toelaten van een gebruiker tot het educatieve digitale product (leermiddel) en hem in staat stellen gebruik te maken van het desbetreffende digitaal leermateriaal.
Type  :  Ondersteunend proces

Dit ondersteunende proces komt voor in de volgende scenario's:

Komt voor inScenariotype
Toepassen leermiddelen (IV)Toepassingsscenario

Betrokken partijen

geen

Betrokken gegevenssoorten

geen

Betrokken referentiecomponenten

ReferentiecomponentBeschrijving
Gebruiksomgeving digitaal leermateriaalEen online dienst waarbij een gebruiker o.b.v. een licentie een digitaal leermiddel kan gebruiken. Typisch wordt deze dienst ontsloten via een webbrowser en kan de gebruiksomgeving geïntegreerd worden in een onderwijsleeromgeving.

Ketenvoorzieningen

geen


Meer informatie
ROSA
Het toelaten van een gebruiker tot het educatieve digitale product (leermiddel) en hem in staat stellen gebruik te maken van het desbetreffende digitaal leermateriaal. (BusinessProcess) Toegang geven tot leermiddel Een beschrijving van de inhoud en beoogde toepassing van een leermiddel. (BusinessObject) Leermiddelbe- schrijving Het proces van het toekennen van rechten voor de toegang tot geautomatiseerde functies en/of gegevens in ICT-voorzieningen. (BusinessProcess) Autorisatie De constatering dat een gebruiker toegelaten wordt tot het educatieve digitale product (leermiddel) en gebruik mag maken van het desbetreffende digitaal leermateriaal. (BusinessObject) Toegang tot leermiddel Het gebruik maken van de inhoud van een leermiddel, zoals het lezen van teksten, het bekijken van instructievideos, het maken van opdrachten, et cetera. (BusinessInteraction) Gebruiken leermateriaal Een online dienst waarbij een gebruiker o.b.v. een licentie een digitaal leermiddel kan gebruiken. Typisch wordt deze dienst ontsloten via een webbrowser en kan de gebruiksomgeving geïntegreerd worden in een onderwijsleeromgeving. (ApplicationComponent) Gebruiksomge- ving digitaal leermateriaal Handeling waardoor rechten en plichten met betrekking tot een bestelling en levering overgaan in rechten en plichten rond het gebruik. (BusinessInteraction) In gebruik nemen leermiddel AccessRelationship R SpecializationRelationship AccessRelationship W ServingRelationship ServingRelationship ServingRelationship Deze svg is op 31-05-2024 12:47:04 CEST gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2024 ArchiXL. ArchiMedes 31-05-2024 12:47:04 CEST


Komt voor in andere modellen
Details Toegang geven tot leermiddel
ArchiMate_Process.png
Elementtype  : BusinessProcess
Element-id  : Id-6fe8f15676554bcd984598e46d4041b8
Element URI  : https://rosa.wikixl.nl/index.php/Id-6fe8f15676554bcd984598e46d4041b8
ArchiMate-model  : ROSA
Label  : Toegang geven tot leermiddel