Afnemen van toets

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht
Het afnemen van de de toets heeft als doel om op een consistente wijze een leerling in een optimale toetsomgeving op een gelijkwaardige wijze de toets af te laten nemen. Tijdens het afnemen van de toets is de surveillant verantwoordelijk voor de naleveing van de kaders en richtlijnen zodat de toetsprestatie op een eerlijke wijze tot stand komt.
Type  :  Ketenprocesstap

Zie Ketenprocessen voor een overzicht van alle ketenprocessen

Onderdeel van ketenproces Toetsen

Deze ketenprocesstap komt voor in de volgende scenario's:

Komt voor inScenariotype
Toetsen en examineren (in detail)Toepassingsscenario

De ketenprocesstap Afnemen van toets wordt ondersteund door:

Referentiecomponenten

geen

Ketenvoorzieningen

ReferentiecomponentBeschrijving
FacetFacet is het computerexamensysteem van de overheid waarin de digitale toetsen en examens afgenomen worden waar het College voor Toetsen en Examens verantwoordelijk voor is.


Meer informatie
ROSA
Het afnemen van de de toets heeft als doel om op een consistente wijze een leerling in een optimale toetsomgeving op een gelijkwaardige wijze de toets af te laten nemen. Tijdens het afnemen van de toets is de surveillant verantwoordelijk voor de naleveing van de kaders en richtlijnen zodat de toetsprestatie op een eerlijke wijze tot stand komt. (BusinessInteraction) Afnemen van toets Een instrument voor het meten van iemands kennis en vaardigheden (praktische vaardigheden en houdingen) die door middel van leren en/of onderwijs op een of ander vakgebied zijn verworven. (BusinessObject) Toets De specificatie van een toets, het moment van afname, de kandidaten, de locatie, de procedures en de benodigde hulpmiddelen en ondersteuning. (BusinessObject) Afnameplanni- ng Het organiseren en uitvoeren van een meting van de kennis, vaardigheden en houdingen van onderwijsdeelnemers op een bepaald moment. (BusinessInteraction) Toetsen Facet is het computerexamensysteem van de overheid waarin de digitale toetsen en examens afgenomen worden waar het College voor Toetsen en Examens verantwoordelijk voor is. (ApplicationComponent) Facet Het ingebruiknemen van leermiddelen en het aanwenden van het leermateriaal. (BusinessInteraction) Gebruiken leermiddel Het faciliteren van de uitwisseling van administratieve gegevens van leerlingen, groepen en leerkrachten. (Requirement) EDEXML The 1EdTech Question & Test Interoperability specification enables the exchange of item and test content and results data between authoring tools, item banks, test construction tools, learning platforms, assessment delivery systems, and scoring/analytics engines. (Requirement) 1EdTech Question & Test Interoperability specification Uitwisseling Leerlinggegevens en Resultaten (Requirement) UWLR Een door een onderwijsdeelnemer gemaakte toets. (BusinessObject) Toetsprestatie AccessRelationship W AccessRelationship R AggregationRelationship ServingRelationship SpecializationRelationship InfluenceRelationship InfluenceRelationship InfluenceRelationship AccessRelationship W Deze svg is op 12-04-2024 19:37:00 CEST gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2024 ArchiXL. ArchiMedes 12-04-2024 19:37:00 CEST


Komt voor in
Relaties
Komt voor in andere modellen
Details Afnemen van toets
ArchiMate_Interaction.png
Elementtype  : BusinessInteraction
Element-id  : Id-76e9f5be62c34e03bf7095a8bfbca99e
Element URI  : https://rosa.wikixl.nl/index.php/Id-76e9f5be62c34e03bf7095a8bfbca99e
ArchiMate-model  : ROSA
Label  : Afnemen van toets