Volg de lijn van de NORA en de andere landelijke referentiearchitecturen

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
ArchiMate-modellen > ROSA > Requirements > Volg de lijn van de NORA en de andere landelijke referentiearchitecturen
Overzicht
Onderwijsarchitecturen volgen de lijn van de NORA op het gebied van architectuur-principes, -thema’s, -begrippen en architectuurelementen zoals referentiecomponenten en voorzieningen. Ook wordt er naar andere landelijke referentiearchitecturen zoals de GEMMA gekeken.
Type  :  Ontwerpkader
Stelling  :  Onderwijsarchitecturen volgen de lijn van de NORA op het gebied van architectuur-principes, -thema’s, -begrippen en architectuurelementen zoals referentiecomponenten en voorzieningen. Ook wordt er naar andere landelijke referentiearchitecturen zoals de GEMMA gekeken.
Rationale  :  Er wordt onder andere gekeken naar architectuur-principes, -thema’s, -begrippen en architectuurelementen zoals referentiecomponenten en voorzieningen. Sommige sector- en referentiearchitecturen verwijzen naar de NORA of elkaar, maar lang niet allemaal op dezelfde wijze en ook niet voor alle onderdelen. Meer samenhang op dit gebied zal zorgen voor minder werk en discussie en betere compatibiliteit met andere overheden.
Implicaties  :  Volg de lijn van de NORA en de andere landelijke referentiearchitecturen op het gebied van architectuur-principes, -thema’s, -begrippen en architectuurelementen zoals referentiecomponenten en voorzieningen.,Wanneer er wordt afgeweken van een landelijke trend op het gebied van architectuur, dan wordt dit verschil uitgelegd.,Wanneer kan worden verwezen naar een pagina van de NORA of een andere landelijke referentiearchitectuur wordt dit gedaan, maar de verwachting is dat dit niet altijd mogelijk is.,Definities van architectuurelementen in ROSA en sector- en referentiearchitecturen binnen het onderwijs zijn in lijn met de NORA of een andere landelijke referentiearchitectuur.
Beheerder  :  Werkgroep Samenhang Sector- en Referentiearchitecturen
Datum laatste wijziging  :  02-11-2022

Ontwerpgebied: Gemeenschappelijkheid in informatiehuishouding

RealiseertDetails Volg de lijn van de NORA en de andere landelijke referentiearchitecturen
ArchiMate_Requirement.png
Elementtype  : Requirement
Element-id  : Id-8671083acaac4e828fe23f6bd8e5df99
Element URI  : https://rosa.wikixl.nl/index.php/Id-8671083acaac4e828fe23f6bd8e5df99
ArchiMate-model  : ROSA
Label  : Volg de lijn van de NORA en de andere landelijke referentiearchitecturen