ECK iD

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht
De afspraak ECK iD helpt scholen de privacy en beveiliging rond digitale leermiddelen veilig te regelen. Het ECK iD maakt dat er minder identificerende gegevens over de lijn hoeven wat goed is voor de privacy. Vaste afspraken over hóe informatie gedeeld en opgeslagen wordt verstevigen bovendien de informatiebeveiliging.
Type  :  Afspraak
Toelichting  :  ECK iD wordt gegenereerd op basis van een PGN (Peroonsgebonden nummer) door de Nummervoorziening. De Nummervoorziening is als centrale onderwijsvoorziening in beheer bij Kennisnet.
Werkingsgebied  :  po, vo, bve
Externe verwijzing  :  https://www.eck-id.nl/
Registrerende organisatie  :  Edu-K
Gebruiksadvies  :  Verplicht
Datum laatste wijziging  :  21-03-2024
Beschrijving laatste wijziging  :  Attributen aangepast


Meer informatie
ROSA
De afspraak ECK iD helpt scholen de privacy en beveiliging rond digitale leermiddelen veilig te regelen. Het ECK iD maakt dat er minder identificerende gegevens over de lijn hoeven wat goed is voor de privacy. Vaste afspraken over hóe informatie gedeeld en opgeslagen wordt verstevigen bovendien de informatiebeveiliging. (Requirement) ECK iD Het gebruik maken van de inhoud van een leermiddel, zoals het lezen van teksten, het bekijken van instructievideos, het maken van opdrachten, et cetera. (BusinessInteraction) Gebruiken leermateriaal Handeling waardoor rechten en plichten met betrekking tot een bestelling en levering overgaan in rechten en plichten rond het gebruik. (BusinessInteraction) In gebruik nemen leermiddel Het vastleggen van de inschrijvingsgegevens, of mutaties daarop, en de leerresultaten van de onderwijsdeelnemer door de onderwijsinstelling en de gedeeltelijke uitwisseling daarvan met ROD. (BusinessInteraction) Administreren onderwijsdeel- name Grouping Inrichten Identity & Access Management (IAM) Publieke dient waarmee onderwijsinstellingen op een veilige manier een uniek identificerend nummer (het ECK iD) voor leerlingen en docenten kunnen aanmaken. In de praktijk wordt dit proces uitgevoerd tussen het administratiesysteem van de onderwijsinstelling en de Nummervoorziening. (ApplicationComponent) Nummervoorzi- ening Pseudonimiseren van het persoonsgebonden nummer van een onderwijsdeelnemer ten behoeve van het bieden van voorzieningen in het kader van het onderwijs en de begeleiding van onderwijsdeelnemers. (Driver) Wet pseudonimiser- ing leerlinggegeve- ns InfluenceRelationship InfluenceRelationship InfluenceRelationship AggregationRelationship RealizationRelationship InfluenceRelationship Deze svg is op 13-04-2024 21:09:39 CEST gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2024 ArchiXL. ArchiMedes 13-04-2024 21:09:39 CEST


Komt voor in andere modellen
Zie ook:
Details ECK iD
ArchiMate_Requirement.png
Elementtype  : Requirement
Element-id  : Id-8dedf7f6-c055-47ec-9d17-292ba064aa67
Element URI  : https://rosa.wikixl.nl/index.php/Id-8dedf7f6-c055-47ec-9d17-292ba064aa67
ArchiMate-model  : ROSA
Label  : ECK iD