Facet

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht
Facet is het computerexamensysteem van de overheid waarin de digitale toetsen en examens afgenomen worden waar het College voor Toetsen en Examens verantwoordelijk voor is.
Alternatieve zoekterm  :  CET
Toelichting  :  Facet levert digitale voorzieningen voor de ketenprocessen examineren, toetsen en oefenen, zoals de Centrale Eindtoets po, Centrale examens vo en examens mbo.
Werkingsgebied  :  po, vo, bve
Type  :  Ketenvoorziening
Herkomst beschrijving  :  Omschrijving gebaseerd op website Facet
Externe verwijzing  :  https://wiki.apps.facet.onl/index.php/Achtergrond_Facet
Wettelijke basis  :  https://www.examenbladmbo.nl/onderwerp/wet-en-regelgeving-aangaande-de
Eigenaar  :  CvTE
Beheerder  :  DUO
SWC status  :  In gebruik
Datum laatste wijziging  :  26-04-2023
Beschrijving laatste wijziging  :  Fout in werkingsgebied hersteld (vo ipv vve)

Zie Ketenvoorzieningen voor een overzicht van alle ketenvoorzieningen

Deze ketenvoorziening komt voor in de volgende scenario's:

geen

De ketenvoorziening Facet:

Benadert Gegevenssoorten

geen

Ondersteunt Ketenprocesstappen

KetenprocesstapBeschrijving
Afnemen van toetsHet afnemen van de de toets heeft als doel om op een consistente wijze een leerling in een optimale toetsomgeving op een gelijkwaardige wijze de toets af te laten nemen. Tijdens het afnemen van de toets is de surveillant verantwoordelijk voor de naleveing van de kaders en richtlijnen zodat de toetsprestatie op een eerlijke wijze tot stand komt.
Beoordelen toetsafnameBeoordelen omvat het nakijken van antwoorden, het bepalen van scores, het bepalen van betekenis en het analyseren van de kwaliteit van de gegevens. Bij de analyse wordt er gekeken of het beleid en kaders rondom het afnemen van een toets op een juiste wijze gevolgd zijn. Dit kan invloed hebben op de toetsprestatie die geleverd is door de toetsdeelnemer doordat een toetsdeelnemer het beleid niet op de juiste wijze gevolgd heeft of niet op een eerlijke wijze tot het resultaat is gekomen.

Realiseert Referentiecomponent(en)

KetenvoorzieningBeschrijving
ToetssysteemEen systeem voor toets- en examenafnames.

Dient te voldoen aan ontwerpkaders

geen


Meer informatie
ROSA
Facet is het computerexamensysteem van de overheid waarin de digitale toetsen en examens afgenomen worden waar het College voor Toetsen en Examens verantwoordelijk voor is. (ApplicationComponent) Facet Een systeem voor toets- en examenafnames. (ApplicationComponent) Toetssysteem Beoordelen omvat het nakijken van antwoorden, het bepalen van scores, het bepalen van betekenis en het analyseren van de kwaliteit van de gegevens. Bij de analyse wordt er gekeken of het beleid en kaders rondom het afnemen van een toets op een juiste wijze gevolgd zijn. Dit kan invloed hebben op de toetsprestatie die geleverd is door de toetsdeelnemer doordat een toetsdeelnemer het beleid niet op de juiste wijze gevolgd heeft of niet op een eerlijke wijze tot het resultaat is gekomen. (BusinessInteraction) Beoordelen toetsafname Uitwisseling Leerlinggegevens en Resultaten (Requirement) UWLR Edukoppeling omvat standaarden en afspraken voor beveiligd elektronische informatie-uitwisseling in het onderwijs. Edukoppeling is de onderwijsspecifieke variant van de overheidsbrede afspraak Digikoppeling. (Requirement) Edukoppeling Het afnemen van de de toets heeft als doel om op een consistente wijze een leerling in een optimale toetsomgeving op een gelijkwaardige wijze de toets af te laten nemen. Tijdens het afnemen van de toets is de surveillant verantwoordelijk voor de naleveing van de kaders en richtlijnen zodat de toetsprestatie op een eerlijke wijze tot stand komt. (BusinessInteraction) Afnemen van toets Het Certificeringsschema informatiebeveiliging en privacy ROSA is bedoeld voor leveranciers van ict-toepassingen in de onderwijsketen. (Requirement) Certificeringss- chema informatiebeve- iliging en privacy ROSA Het faciliteren van de uitwisseling van administratieve gegevens van leerlingen, groepen en leerkrachten. (Requirement) EDEXML Uitwisseling van deelnemersgegevens tussen systemen (en applicaties & tools) binnen een mbo-instelling. (Requirement) Interne uitwisseling deelnemersge- gevens Alle ketenprocessen die zorg dragen voor de uitvoering van het onderwijs. (Grouping) Uitvoering van het onderwijs The 1EdTech Question & Test Interoperability specification enables the exchange of item and test content and results data between authoring tools, item banks, test construction tools, learning platforms, assessment delivery systems, and scoring/analytics engines. (Requirement) 1EdTech Question & Test Interoperability specification RealizationRelationship ServingRelationship RealizationRelationship RealizationRelationship ServingRelationship RealizationRelationship RealizationRelationship RealizationRelationship AggregationRelationship RealizationRelationship Deze svg is op 12-04-2024 11:37:03 CEST gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2024 ArchiXL. ArchiMedes 12-04-2024 11:37:03 CEST


Komt voor in andere modellen
Zie ook:
Details Facet
ArchiMate_Component.png
Elementtype  : ApplicationComponent
Element-id  : Id-ad1f7241-de7f-4206-92cb-04075efd117a
Element URI  : https://rosa.wikixl.nl/index.php/Id-ad1f7241-de7f-4206-92cb-04075efd117a
ArchiMate-model  : ROSA
Label  : Facet