Leermiddel

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht
Een product dat is samengesteld uit leermateriaal en dat onder bepaalde condities verkregen en gebruikt kan worden. Hetzelfde leermateriaal kan in verschillende leermiddelen (her)gebruikt worden.
Type  :  Gegevenssoort

Zie Gegevenssoorten voor een overzicht van alle gegevenssoorten

Deze gegevenssoort komt voor in de volgende scenario's:

Komt voor inScenariotype
Leermiddel gebruikenToepassingsscenario
Leermiddelen en ToetsenToepassingsscenario

De gegevenssoort Leermiddel wordt benaderd vanuit:

Ketenprocesstappen

KetenprocesstapBeschrijving
Leermiddel samenstellenHet samenstellen van een leermiddel (product) op basis van (een combinatie van) leermateriaal (inhoud).

Referentiecomponenten

geen

Ketenvoorzieningen

geen


Meer informatie
ROSA (Revisie)
Een product dat is samengesteld uit leermateriaal en dat onder bepaalde condities verkregen en gebruikt kan worden. Hetzelfde leermateriaal kan in verschillende leermiddelen (her)gebruikt worden. (BusinessObject) Leermiddel Het samenstellen van een leermiddel (product) op basis van (een combinatie van) leermateriaal (inhoud). (BusinessInteraction) Leermiddel samenstellen Materiaal dat gebruikt wordt bij het bepalen van de voortgang in ontwikkeling van de kennis en competenties van een onderwijsvolger. (BusinessObject) Toets Materiaal dat naar vorm en inhoud is gericht op informatieoverdracht in onderwijsleersituaties. Ook toetsen worden tot leermateriaal gerekend. In de praktijk gaat het veelal om materiaal waarvan het gebruik binnen het onderwijsaanbod door het bevoegd gezag specifiek voor het desbetreffende leerjaar is voorgeschreven. (BusinessObject) Leermateriaal Het ingebruiknemen van leermiddelen en het aanwenden van het leermateriaal. (BusinessInteraction) Leermiddel gebruiken Metadata die de inhoud en beoogde toepassing van een leermiddel beschrijft, waaronder de voorwaarden voor levering, betaling en gebruik (jaarlicentie, betalen achteraf, etc.) die op het leermiddel van toepassing zijn en informatie over de leverbaarheid / levenscyclus van het product waarmee bijvoorbeeld wordt aangegeven per wanneer een leermiddel beschikbaar is. Omvat voor digitale leermiddelen ook de URL voor toegang tot het leermiddel. (BusinessObject) Leermiddelbes- chrijving AccessRelationship W SpecializationRelationship AggregationRelationship AccessRelationship R AssociationRelationship beschrijft Deze svg is op 23-11-2022 13:11:10 CET gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2022 ArchiXL. ArchiMedes 23-11-2022 13:11:10 CET


Komt voor in
Komt voor in andere modellen
Details Leermiddel
ArchiMate_Object.png
Elementtype  : BusinessObject
Element-id  : Id-e51824e7-76fb-4d9c-aaaa-30805f887d18
Element URI  : https://rosa.wikixl.nl/index.php/Id-e51824e7-76fb-4d9c-aaaa-30805f887d18
ArchiMate-model  : ROSA (Revisie)
Label  : Leermiddel