Ketenpartijen bepalen zelf de identificerende kenmerken van logistieke punten

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
ArchiMate-modellen > ROSA > Requirements > Ketenpartijen bepalen zelf de identificerende kenmerken van logistieke punten
Overzicht
Ketenpartijen bepalen en registreren zelf de identificerende kenmerken ten behoeve van de logistieke punten voor verzending en aflevering (binnen de systematiek van de Edukoppeling transactiestandaard)
Type  :  Ontwerpkader
Rationale  :  De technisch-administratieve organisatie van ketenpartijen zoals scholen hoeft niet gelijk op te lopen met andere organisatorische structuren zoals bijvoorbeeld BRIN. Scholen moeten zelf in staat zijn om te bepalen op welk technisch aanleverpunt bepaalde berichten afgeleverd moeten worden, en welke identificerende kenmerken er vervolgens nodig zijn om vanaf het aanleverpunt de interne routering en verwerking van het bericht correct te laten verlopen.
Stelling  :  Ketenpartijen bepalen en registreren zelf de identificerende kenmerken ten behoeve van de logistieke punten voor verzending en aflevering (binnen de systematiek van de Edukoppeling transactiestandaard)
Implicaties  :  Er wordt een ketenserviceregister ingericht waar ketenpartijen met de juiste autorisaties hun eigen logistieke punten beheren. Dit kan per toepassing (verzuim, LAS, OSO, ECK) anders zijn. Het project richt een portaal in waar instellingen kunnen aangeven welke logistieke punten ze hanteren gekoppeld aan de nog te realiseren Basislijst Instellingen. Huidige separate lijstjes met aanleverpunten (DUO, OSO etc) worden hierin opgenomen.
Uitspraak  :  Ketenpartijen bepalen zelf de identificerende kenmerken van logistieke punten

Ontwerpgebied: Interoperabiliteit

RealiseertDetails Ketenpartijen bepalen zelf de identificerende kenmerken van logistieke punten
ArchiMate_Requirement.png
Elementtype  : Requirement
Element-id  : Id-ebaabb65-8416-4277-bd28-64c2dc12eb33
Element URI  : https://rosa.wikixl.nl/index.php/Id-ebaabb65-8416-4277-bd28-64c2dc12eb33
ArchiMate-model  : ROSA
Label  : Ketenpartijen bepalen zelf de identificerende kenmerken van logistieke punten