Ketenproces-in-context

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een viewpoint is een selectie van relevante architectuurconcepten (en hun relaties) die een specifiek aspect van de architectuur beschrijven.

Eigenschappen

Elementtype
:
Viewpoint
Beschrijving
:
Dit viewpoint geeft een overzicht van de ketenprocessen die deel uitmaken van een ketenprocesmodel en de contexten waarin deze ketenprocessen plaatsvinden of waarmee ze verbonden zijn. Het doel is om de samenhang en de voorwaarden van het ketenprocesmodel te verduidelijken. Het viewpoint richt zich op de informatieobjecten die tussen de ketenprocessen worden uitgewisseld.
Metaniveau
:
Metaniveau 1 model: Scenariouitwerking
Detailniveau
:
Detailniveau 3: Contextueel
Toelichting
:
Projectleider: Bij de coördinatie van een project om verschillende onderwijsinstellingen digitaal te koppelen, helpt dit viewpoint om te begrijpen hoe informatie zoals studentgegevens en leermiddelen tussen systemen worden uitgewisseld en welke processen daarbij betrokken zijn.

Architect: Voor het ontwerpen van een nieuw onderwijsinformatiesysteem, biedt dit viewpoint inzicht in hoe verschillende onderwijsprocessen elkaar beïnvloeden en samenhangen, zodat de architectuur naadloos aansluit bij bestaande processen.

Product Owner: Bij de ontwikkeling van een nieuwe digitale leeromgeving kan de product owner gebruikmaken van dit viewpoint om te verzekeren dat alle relevante informatieobjecten worden ondersteund en correct tussen de processen stromen, van inschrijving tot toetsing.

Ketendomein-landschap Metamodel doorsnede[bewerken]