Ketenproces-in-detail

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een viewpoint is een selectie van relevante architectuurconcepten (en hun relaties) die een specifiek aspect van de architectuur beschrijven.

Eigenschappen

Elementtype
:
Viewpoint
Beschrijving
:
Dit viewpoint laat zien hoe ketenprocessen zijn opgebouwd uit ketenprocesstappen en geeft zo de inrichting van één of meerdere ketenprocessen in detail weer. Hierbij laat het zien hoe de verschillende onderdelen: ketenprocessen, ketenprocesstappen en informatieobjecten, zich tot elkaar verhouden. De ketenprocesstappen geven expliciete invulling aan de ketenprocessen en ondersteunen op hun beurt de gegevensuitwisselingen die tot uitdrukking komen in de informatieobjecten die van en naar de ketenprocesstappen lopen. Dit viewpoint wordt gebruikt in ketenprocesmodellen.
Metaniveau
:
Metaniveau 1 model: Scenariouitwerking
Detailniveau
:
Detailniveau 4: Gedetailleerd
Toelichting
:
Projectleider: Dit viewpoint kan helpen bij het gedetailleerd plannen van een digitaliseringsproject door de stappen in het proces en de benodigde gegevensuitwisselingen duidelijk te maken.

Architect: De architect kan dit viewpoint gebruiken om nauwkeurige technische ontwerpen te maken die ervoor zorgen dat alle stappen in het onderwijsproces efficiënt samenwerken en de juiste informatie uitwisselen.

Product Owner: Bij het ontwikkelen van een onderwijstoepassing kan de product owner dit viewpoint gebruiken om te waarborgen dat elke stap in de keten de vereiste informatie ontvangt en verzendt, om een vlotte werking en integratie met andere systemen te verzekeren​

Ketendomein-landschap Metamodel doorsnede[bewerken]