Ketenproces-landschap

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een viewpoint is een selectie van relevante architectuurconcepten (en hun relaties) die een specifiek aspect van de architectuur beschrijven.

Eigenschappen

Elementtype
:
Viewpoint
Beschrijving
:
Deze landschapsweergave is bedoeld om gebruikers een overzicht te geven van welke ketenprocessen inhoudelijk bij elkaar horen. Op deze manier kunnen ze snel in relatie tot elkaar gevonden worden.
Metaniveau
:
Metaniveau 1 model: Scenariouitwerking
Detailniveau
:
Detailniveau 1: Landschap
Toelichting
:
Projectleider: Gebruik dit viewpoint om een duidelijk overzicht te krijgen van alle ketenprocessen die relevant zijn voor het project, waardoor snel de verbindingen en afhankelijkheden met andere initiatieven zichtbaar worden.

Architect: Dit viewpoint kan helpen om te verzekeren dat de ontworpen project-architectuur alle relevante ketenprocessen worden meegenomen, wat leidt tot een meer gestroomlijnde en efficiënte ketensamenwerking.

Product Owner: Met behulp van dit viewpoint kan de product owner inzien hoe de verschillende ketenprocessen moeten worden ondersteund door de functionaliteit van het product en hoe dit product invloed kan hebben op andere processen binnen de onderwijsketen.

Relaties met andere elementen

Ketendomein-landschap Metamodel doorsnede[bewerken]