Ketenproces-referentiecomponenten

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een viewpoint is een selectie van relevante architectuurconcepten (en hun relaties) die een specifiek aspect van de architectuur beschrijven.

Eigenschappen

Elementtype
:
Viewpoint
Beschrijving
:
Dit viewpoint laat zien welke referentiecomponenten worden toegepast in specifieke ketenprocesstappen, waardoor inzichtelijk wordt welke applicaties ondersteuning bieden bij welke activiteiten. Dit draagt bij aan een gestroomlijnde inzet van software binnen het onderwijsdomein.
Metaniveau
:
Metaniveau 1 model: Scenariouitwerking
Detailniveau
:
Detailniveau 4: Gedetailleerd
Toelichting
:
Projectleider: Voor een projectleider die de implementatie van een nieuw studenteninformatiesysteem overziet, kan dit viewpoint verduidelijken welke referentiecomponenten, zoals een applicatie voor Registratie onderwijsdeelnemers of Registratie leerresultaten, nodig zijn bij specifieke stappen om ervoor te zorgen dat elke fase van de studentencyclus goed wordt ondersteund door de juiste software.

Architect: Een architect die de IT-structuur ontwerpt voor een groep onderwijsinstellingen kan dit viewpoint gebruiken om in kaart te brengen welke referentiecomponenten: zoals een Leermiddelencatalogus; gecentraliseerde catalogus van leermaterialen, of Planning- en roostersysteem; een overkoepelend systeem voor planning en roostering, ingezet worden bij verschillende stadia van onderwijsprocessen.

Product Owner: Voor een product owner die een nieuw platform ontwikkelt voor de levering van educatieve inhoud, is het belangrijk te begrijpen welke referentiecomponenten zoals Metadataharvester en Metadatarepository educatieve content, worden gebruikt bij bepaalde stappen van de inhoudsdistributie.

Ketenproces-detail referentiecomponenten Metamodel doorsnede[bewerken]