Samenhang doelarchitecturen en referentiearchitecturen

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Onderwerp met betrekking tot de samenhang van sector- en referentiearchitecturen binnen het onderwijs waarover advies moet worden gegeven door de Edustandaard Adviesgroep Samenhang Onderwijsarchitecturen.

Eigenschappen

Elementtype
:
Samenhangonderwerp
Adviesgroep status
:
Onderwerpselectie
Belangrijkheid
:
40
Beschrijving
:
Uit gesprek met HOSA (Tom van Veen) kwam het idee naar voren om aan de hand van een toekomstgerichte casus die zich focust op een fictionele toekomstige ontwikkeling van een afsprakenstelsel. Dit afsprakenstelsel wil zich in beheer laten nemen bij Edustandaard en is ontwikkeld op basis van een HOSA ontwerpkader. Er wordt nu een ROSA Scan uitgevoerd op dit afsprakenstelsel, zoals gebruikelijk is. De casus richt zich o.a. op de volgende vragen:

- Hoe kwam het project in aanraking met de HOSA afspraken? - Kan het proces van een ROSA scan ondersteuning bieden op het gebied van de samenhang van dit nieuwe afsprakenstelsel, met het huidige stelsel aan afspraken? - Welke rol speelt de WG samenhang hierin? - Wat voor jnvloed heeft de komst van dit soort afsprakenstelsels nu op de ROSA/HORA/MORA/FORA?

Uiteindelijke adviezen worden opgeschreven in een adviesdocument
Initiatiefnemer
:
MOSA, HOSA
Registratiedatum
:
10-07-2023
Urgentie
:
30
Samenhang laag
:
Governance
Datum start
:
14-05-2024