Uitwerken koppelvlakken-architectuur

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Onderwerp met betrekking tot de samenhang van sector- en referentiearchitecturen binnen het onderwijs waarover advies moet worden gegeven door de Edustandaard Adviesgroep Samenhang Onderwijsarchitecturen.

Eigenschappen

Elementtype
:
Samenhangonderwerp
Adviesgroep status
:
Focussessie
Belangrijkheid
:
45
Beschrijving
:
Het samenhangonderwerp betreft de uitwerking van de koppelvlakken-architectuur, een kwestie die momenteel aandacht geniet binnen de MBO-sector. Er wordt gewerkt aan de MOKA, de koppelvlakkenarchitectuur van het MBO, een ontwikkeling die potentieel invloed kan hebben op de manier waarop systemen met elkaar communiceren en informatie uitwisselen.

De vraag rijst hoe deze architectuur raakvlakken heeft met andere architecturen. Het is van belang om te onderzoeken of en hoe de MOKA invloed heeft op andere architecturen, zoals de ROSA. Het gebruik van ArchiMate-elementen voor het modelleren van deze relaties kan bijdragen aan een beter begrip van de interacties tussen de verschillende architecturen.

Gezien de complexiteit van deze kwestie, wordt het aanbevolen om een advies uit te werken over hoe een dergelijke architectuur vormgegeven kan worden. Dit advies zou rekening moeten houden met de specifieke behoeften en context van de MBO-sector, evenals de mogelijke interacties met andere architecturen.
Initiatiefnemer
:
MORA
Registratiedatum
:
11-07-2023
Urgentie
:
40
Samenhang laag
:
Metamodel
Datum start
:
05-12-2023