AS FDE1.2 IAA

Uit ROSA Wiki
Versie door Jvanes (overleg | bijdragen) op 6 dec 2022 om 17:19
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Compliant.png ROSA Architectuurscan FDE-set

IAA: Compliant

Hier ziet u een samenvatting van de architectuurscan van het onderwerp FDE-set op het onderdeel . De scan is uitgevoerd op 4 november 2022.

Bevindingen "IAA" (FDE-set)[bewerken]

De werkingsregels voor het gebruik van identiteiten van identiteiten van een leerling zijn in deze versie gewijzigd ten opzichte van v1.1. In versie 1.1 was het uitgangspunt het gebruik van ECK-iD om een leerling te identificeren, met mogelijk terugvallen op een LAS-key wanneer ECK-iD niet beschikbaar is.
In versie 1.2 is het gebruik van LAS-key verplicht gesteld, en moet in aanvulling daarop het ECK-iD worden meegegeven als dat beschikbaar is; in dat geval moet het ECK-iD als identificatie worden gebruikt (paragraaf 2.5.5 Leerlinginfo). Daarnaast is een (verplicht) Leerling-/studentnr aan het gegevensblok Leerling toegevoegd.

Relatie met ROSA[bewerken]

Compliant - Middels een werkingsregel wordt het gebruik van ECK-iD afgedwongen wanneer deze voor de leerling voorhanden is. Is deze er niet, dan moet het LAS-key worden gebruikt.
Het is echter onduidelijk waarom het gebruik van LAS-key in deze versie verplicht is gesteld, en waarom het (verplichte) element Leerling-/studentnr is toegevoegd. In de wijzigingen is slechts beschreven dat het element is toegevoegd.

terug naar de ROSA Architectuurscan