Identificeren onderwijsdeelnemer

Uit ROSA Wiki
Versie door 127.0.0.1 (overleg) op 10 apr 2024 om 11:28 (SmartConnect import, batch-id = ROSA-export (20240410).xml-20240410112449)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
ArchiMate-modellen > ROSA > BusinessInteractions > Identificeren onderwijsdeelnemer
Overzicht
Het proces waarin de identificatie van de onderwijsdeelnemer plaatsvindt aan de hand van de persoonsgegevens die bij de aanmelding en inschrijving bij de onderwijsorganisatie bekend zijn.
Type  :  Ketenprocesstap
Toelichting  :  Verificatie bij DUO kan onderdeel van dit proces zijn. Het doel van de aanlevering van de persoongegevens aan DUO in dit proces is het achterhalen of het verifiëren van een persoonsgebonden nummer in ROD. Na afhandeling van de verificatie wordt het Persoonsgebonden Nummer (PGN = BSN of onderwijsnummer) teruggemeld plus alle relevante, actuele persoonsgegevens.

Zie Ketenprocessen voor een overzicht van alle ketenprocessen

Onderdeel van ketenproces Aanmelden, Administreren onderwijsdeelname

Deze ketenprocesstap komt voor in de volgende scenario's:

Komt voor inScenariotype
Aanmelden en administreren onderwijsdeelname (in detail)
Aanmelden en administreren onderwijsdeelname (per rol)

De ketenprocesstap Identificeren onderwijsdeelnemer wordt ondersteund door:

Referentiecomponenten

geen

Ketenvoorzieningen

ReferentiecomponentBeschrijving
Register OnderwijsdeelnemersRegister waarin basisgegevens, vrijstellingsgegevens,verzuimgegevens, diplomagegevens en persoonsgebonden nummers van onderwijsdeelnemers zijn opgenomen. De basisgegevens omvatten, naast de identificerende gegevens, gegevens met betrekking tot: a. de onderwijsinstelling waar de onderwijsdeelnemer is of was ingeschreven; b. de datum van in- en uitschrijving bij de desbetreffende onderwijsinstelling.


Meer informatie
ROSA
Het proces waarin de identificatie van de onderwijsdeelnemer plaatsvindt aan de hand van de persoonsgegevens die bij de aanmelding en inschrijving bij de onderwijsorganisatie bekend zijn. (BusinessInteraction) Identificeren onderwijsdeel- nemer BusinessRole Dienstaanbied- er aanmelding Het vastleggen van de inschrijvingsgegevens, of mutaties daarop, en de leerresultaten van de onderwijsdeelnemer door de onderwijsinstelling en de gedeeltelijke uitwisseling daarvan met ROD. (BusinessInteraction) Administreren onderwijsdeel- name Het verkrijgen van de relevante gegevens van de onderwijsdeelnemer, het identificeren van de onderwijsdeelnemer om de toelaatbaarheid te beoordelen alvorens de inschrijving definitief gemaakt kan worden. (BusinessInteraction) Aanmelden Persoonlijke gegevens ter identificatie van een natuurlijk persoon. (BusinessObject) Personalia Register waarin basisgegevens, vrijstellingsgegevens,verzuimgegevens, diplomagegevens en persoonsgebonden nummers van onderwijsdeelnemers zijn opgenomen. De basisgegevens omvatten, naast de identificerende gegevens, gegevens met betrekking tot: a. de onderwijsinstelling waar de onderwijsdeelnemer is of was ingeschreven; b. de datum van in- en uitschrijving bij de desbetreffende onderwijsinstelling. (ApplicationComponent) Register Onderwijsdeel- nemers Een organisatie die onderwijs aanbiedt en verzorgt en regelt dat aan de gestelde randvoorwaarden wordt voldaan. (BusinessRole) Onderwijsorga- nisatie AssignmentRelationship AggregationRelationship AggregationRelationship AccessRelationship RW ServingRelationship AssignmentRelationship Deze svg is op 31-05-2024 11:53:00 CEST gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2024 ArchiXL. ArchiMedes 31-05-2024 11:53:00 CEST


Komt voor in andere modellen
Details Identificeren onderwijsdeelnemer
ArchiMate_Interaction.png
Elementtype  : BusinessInteraction
Element-id  : Id-1ac2d300eed74810b65b65b6e92594c8
Element URI  : https://rosa.wikixl.nl/index.php/Id-1ac2d300eed74810b65b65b6e92594c8
ArchiMate-model  : ROSA
Label  : Identificeren onderwijsdeelnemer