Toets

Uit ROSA Wiki
Versie door 127.0.0.1 (overleg) op 16 aug 2022 om 19:37 (SmartConnect import, batch-id = ROSA (Revisie).xml-20220816202048)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht
Een Toets is afgestemd op een Leereenheid, en kan, wanneer het wordt ingezet bij een Onderwijsactiviteit, gebruikt worden als instrument voor het meten van bepaalde verworvenheden.
Toelichting  :  Een leereenheid omvat de inhoud van een toets en een beoogd te meten doel (verwerven van kennis, vaardigheid en/of doel). De toets is bedoeld voor bepaalde onderwijsvolgers binnen een bepaald spectrum van niveaus. Het resultaat zegt iets over het gemeten niveau in relatie tot de behandelde inhouden en het beoogde doel.
Voorbeeld  :  'assessment', 'formatie toets', 'summatieve toets', '(schriftelijk) (staats) examen', 'adaptieve toets'
Type  :  KOI-begrip
Bron: Kernmodel Onderwijsinformatie

Gerelateerd aan Toets:


Gerelateerde standaarden:


Meer informatie
ROSA
ROSA
Materiaal dat gebruikt wordt bij het bepalen van de voortgang in ontwikkeling van de kennis en competenties van een onderwijsdeelnemer. (BusinessObject) Toets Een product dat is samengesteld uit leermateriaal en dat onder bepaalde condities verkregen en gebruikt kan worden. Hetzelfde leermateriaal kan in verschillende leermiddelen (her)gebruikt worden. (BusinessObject) Leermiddel Het ketenproces "Toetsen' omvat het: - aanmelden van de deelnemers, - plannen van de toetsafname, - afnemen van de toets, - analyseren van de toetsafnames, - presenteren van de toetsresultaten. (BusinessInteraction) Toetsen Een toets of toetsonderdeel. (BusinessObject) Toetseenheid Een Toets is afgestemd op een Leereenheid, en kan, wanneer het wordt ingezet bij een Onderwijsactiviteit, gebruikt worden als instrument voor het meten van bepaalde verworvenheden. (BusinessObject) Toets Een onderdeel van een toets. (BusinessObject) Toetsonderdeel Verzameling van gegevens die iets zeggen over de toets zelf. (BusinessObject) Doel-Betekenis Een verzameling samenhangende toetsen. (BusinessObject) Toetscluster Partij die een toets ter beschikking stelt. (BusinessObject) Toetsleveranci- er SpecializationRelationship AccessRelationship R SpecializationRelationship SpecializationRelationship AssociationRelationship heeft AssociationRelationship heeft AssociationRelationship is onderdeel van AssociationRelationship wordt geleverd door Deze svg is op 08-01-2023 17:44:44 CET gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2023 ArchiXL. ArchiMedes 08-01-2023 17:44:44 CET


Komt voor in
Komt voor in andere modellen
Zie ook:
Details Toets
ArchiMate_Object.png
Elementtype  : BusinessObject
Element-id  : Id-519b21a5-8d74-49af-8f39-cf7f56b3db76
Element URI  : https://rosa.wikixl.nl/index.php/Id-519b21a5-8d74-49af-8f39-cf7f56b3db76
ArchiMate-model  : ROSA
Label  : Toets