Aanmeldvoorziening

Uit ROSA Wiki
Versie door 127.0.0.1 (overleg) op 20 jun 2024 om 16:03 (SmartConnect import, batch-id = ROSA.xml-20240620155842)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht
Een systeem waarmee individuen zich kunnen aanmelden voor een opleiding bij een onderwijsinstelling.
Type  :  Referentiecomponent
Datum laatste wijziging  :  20220810
Beschrijving laatste wijziging  :  ROSA Revisie

Zie Referentiecomponenten voor een overzicht van alle gegevenssoorten

Deze referentiecomponent komt voor in de volgende scenario's:

geen

De referentiecomponent Aanmeldvoorziening:

Benadert Gegevenssoorten

geen

Ondersteunt Ketenprocesstappen

geen

Wordt gerealiseerd door Ketenvoorzieningen

KetenvoorzieningBeschrijving
StudielinkStudielink is een inschrijfapplicatie voor opleidingen aan alle hogescholen en universiteiten binnen Nederland. Via Studielink regelt een onderwijsdeelnemer (her)inschrijving bij hogescholen en universiteiten in Nederland.
Voorziening Vroegtijdig Aanmelden mboVoorziening Vroegtijdig Aanmelden mbo (VVA) is een ict-voorziening waarmee vo- en vso-scholen veilig en digitaal aanmeldinformatie van potentiële mbo-leerlingen uitwisselen. Deze gegevensverstrekking is een wettelijke verplichting sinds 1 september 2020, vastgelegd in de Regeling gegevensverstrekking bij overstap naar het mbo. Note: In afstemming met de onderwijsraden wordt deze dienst eind september 2022 door Kennisnet beëindigd. Scholen zullen gebruik maken van regionale faciliteiten of de gegevensverstrekking op een andere manier gaan regelen. De wettelijke verplichting blijft bestaan.

Dient te voldoen aan ontwerpkaders

geen


Meer informatie
ROSA
Een systeem waarmee individuen zich kunnen aanmelden voor een opleiding bij een onderwijsinstelling. (ApplicationComponent) Aanmeldvoorz- iening Studielink is een inschrijfapplicatie voor opleidingen aan alle hogescholen en universiteiten binnen Nederland. Via Studielink regelt een onderwijsdeelnemer (her)inschrijving bij hogescholen en universiteiten in Nederland. (ApplicationComponent) Studielink Alle ketenprocessen die zorg dragen voor de initiatie en de verdere af- en behandeling van de deelname van de onderwijsdeelnemer in het onderwijs. (Grouping) Deelname aan het onderwijs Het verkrijgen van de relevante gegevens van de onderwijsdeelnemer, het identificeren van de onderwijsdeelnemer om de toelaatbaarheid te beoordelen alvorens de inschrijving definitief gemaakt kan worden. (BusinessInteraction) Aanmelden Voorziening Vroegtijdig Aanmelden mbo (VVA) is een ict-voorziening waarmee vo- en vso-scholen veilig en digitaal aanmeldinformatie van potentiële mbo-leerlingen uitwisselen. Deze gegevensverstrekking is een wettelijke verplichting sinds 1 september 2020, vastgelegd in de Regeling gegevensverstrekking bij overstap naar het mbo. Note: In afstemming met de onderwijsraden wordt deze dienst eind september 2022 door Kennisnet beëindigd. Scholen zullen gebruik maken van regionale faciliteiten of de gegevensverstrekking op een andere manier gaan regelen. De wettelijke verplichting blijft bestaan. (ApplicationComponent) Voorziening Vroegtijdig Aanmelden mbo RealizationRelationship AggregationRelationship ServingRelationship RealizationRelationship Deze svg is op 11-07-2024 10:43:41 CEST gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2024 ArchiXL. ArchiMedes 11-07-2024 10:43:41 CEST


Komt voor in
Komt voor in andere modellen
Details Aanmeldvoorziening
ArchiMate_Component.png
Elementtype  : ApplicationComponent
Element-id  : Id-69825be1-8f3b-45ee-81af-662f798cd646
Element URI  : https://rosa.wikixl.nl/index.php/Id-69825be1-8f3b-45ee-81af-662f798cd646
ArchiMate-model  : ROSA
Label  : Aanmeldvoorziening