BRON HO

Uit ROSA Wiki
Versie door 127.0.0.1 (overleg) op 20 feb 2018 om 18:08 (SmartConnect import (ROSA.xml-20180220151239))
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht
BRON HO staat voor Basis Register Onderwijs (BRON) Hoger Onderwijs. BRON HO is een ketenproces waarbij de inschrijvingen en diploma's van studenten in het Hoger Onderwijs worden vastgelegd in registers bij DUO. Deze inschrijvingen en behaalde diploma's zijn de basis voor de bekostiging van de hoger onderwijsinstellingen.

De gegevensuitwisseling gaat op basis van het persoonsgebonden nummer wat in veel gevallen het Burger Service Nummer (BSN) is.

De gegevens die nodig zijn om onder andere de bekostiging vast te stellen, worden opgenomen in verschillende registers die DUO beheert. De belangrijkste registers zijn:

  • Onderwijsdeelname HO (OD-HO)
  • Onderwijsresultaten HO (OR-HO)
Werkingsgebied  : Sector HO
Type  : Applicatie
Eigenaar  : DUO

Soort applicatieProcessenKetenprocessen
Van toepassing zijnde standaardenVoldoet aan


Meer informatie
ROSA
BRON HO staat voor Basis Register Onderwijs (BRON) Hoger Onderwijs. BRON HO is een ketenproces waarbij de inschrijvingen en diploma's van studenten in het Hoger Onderwijs worden vastgelegd in registers bij DUO. Deze inschrijvingen en behaalde diploma's zijn de basis voor de bekostiging van de hoger onderwijsinstellingen. De gegevensuitwisseling gaat op basis van het persoonsgebonden nummer wat in veel gevallen het Burger Service Nummer (BSN) is. De gegevens die nodig zijn om onder andere de bekostiging vast te stellen, worden opgenomen in verschillende registers die DUO beheert. De belangrijkste registers zijn: * Onderwijsdeelname HO (OD-HO) * Onderwijsresultaten HO (OR-HO) (ApplicationComponent) BRON HO Het Basisregister Onderwijs (BRON) bevat in- en uitschrijvingsgegevens, examen- en diplomagegevens van bekostigde instellingen in het voortgezet onderwijs en de sector beroeps- en volwasseneneducatie. Gekoppeld aan het onderwijsnummer of persoonsgebonden nummer leveren de instellingen deze gegevens elektronisch aan bij DUO. DUO registreert ze in BRON. DUO levert de gegevens vervolgens door aan partijen die hier volgens de wet gebruik van mogen maken voor de uitvoering van hun taken. Voorbeelden zijn het ministerie van OCW, Inspectie van het Onderwijs, Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en gemeenten. BRON bevat de gegevens met teldatum 1 oktober van het betreffende schooljaar. Op 15 oktober moeten de scholen alle inschrijfgegevens hebben aangeleverd. Na 15 oktober worden alleen nog de mutaties doorgegeven. Op 1 juli maakt de accountantsverklaring de BRON-registratie definitief. Op basis hiervan stelt DUO de bekostiging vast voor het betreffende schooljaar. Zowel 15 oktober als 1 juli zijn relevante peildata voor de RMC-functie voor gemeenten. (ApplicationComponent) BRON SpecializationRelationship Deze svg is op 06-06-2021 15:20:42 CEST gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2021 ArchiXL. ArchiMedes 06-06-2021 15:20:42 CEST


Komt voor in andere modellen
Zie ook:
Details BRON HO
ArchiMate_Component.png
Elementtype  : ApplicationComponent
Element-id  : Id-e9fb71ae-a7a8-42b5-a95f-0db40b0c24b9
Element URI  : https://rosa.wikixl.nl/index.php/Id-e9fb71ae-a7a8-42b5-a95f-0db40b0c24b9
ArchiMate-model  : id-316838d5-7351-46de-9071-f4ba8175825c
Label  : BRON HO