Architectuurscan Onderwijsserviceregister Gegevensuitwisseling in de keten

Uit ROSA Wiki
Versie door Rdb (overleg | bijdragen) op 12 jun 2018 om 12:44 (Nieuwe pagina aangemaakt met ' {{#Element: |Elementtype=Architectuurscanonderdeel |ROSA onderdeel=Gegevensuitwisseling in de keten |Scanbevindingen=Het serviceregister geeft invulling aan het on...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Consistent.png ROSA Architectuurscan Onderwijsserviceregister

Gegevensuitwisseling in de keten: Consistent

Hier ziet u een samenvatting van de architectuurscan van het onderwerp Onderwijsserviceregister op het onderdeel . De scan is uitgevoerd op 15 februari 2018.

Bevindingen "Gegevensuitwisseling in de keten" (Onderwijsserviceregister)[bewerken]

Het serviceregister geeft invulling aan het ontwerpkader Serviceinformatie samenhangend openbaar.

Het ontwerp gaat in op de beschrijving van services in termen van ‘waar’ (aanleverpunt/afleveradres) en ‘wie’ (mandateringsrelatie onderwijsaanbieder/dienstaanbieder). Het bestaan en bekend zijn van een service is het uitgangspunt voor gebruik van het serviceregister. Er vindt dus geen registratie plaats van ‘wat’ een service doet.

Gegevens in het OSR zullen worden ontsloten middels een SOAP service, c.q. Edukoppeling. Bij voldoende belangstelling is een uitbreiding naar REST en JSON denkbaar.

Relatie met ROSA[bewerken]

Consistent - Het serviceregister geeft invulling aan het ontwerpkader Serviceinformatie wordt samenhangend openbaar gemaakt.

Gegevens in het serviceregister zijn (deels) vertrouwelijk van aard. Voor deze gegevens is het ontwerpkader Gebruik Edukoppeling voor vertrouwelijke gegevensuitwisseling van toepassing. Het eventuele gebruik van REST/JSON voor niet-vertrouwelijke delen van het serviceregister valt buiten de bestaande ontwerpkaders van ROSA (maar is daarmee niet in tegenspraak).

terug naar de ROSA Architectuurscan