Architectuurscan Onderwijsserviceregister Zeggenschappen

Uit ROSA Wiki
Versie door Jvanes (overleg | bijdragen) op 6 mrt 2023 om 16:47 (Tekst vervangen - "Non-conformant" door "Explain")
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Nonconformant.png ROSA Architectuurscan Onderwijsserviceregister

Zeggenschappen en gegevenssoorten: Explain

Hier ziet u een samenvatting van de architectuurscan van het onderwerp Onderwijsserviceregister op het onderdeel . De scan is uitgevoerd op 15 februari 2018.

Bevindingen "Zeggenschappen en gegevenssoorten" (Onderwijsserviceregister)[bewerken]

Figuren 1 en 2 in het PvE vertegenwoordigen een andere view (gebruik in H2M2M-keten resp. beheer van de inhoud van het register), maar tonen beide de rol ‘onderwijsprofessional’. De betekenis van die rol is hierdoor onduidelijk.

Zeggenschap in kaart Het serviceregister kent verschillende soorten gegevens: (a) het bestaan van een dienst, (b) het gebruik van een dienst (mandateringsrelatie) en (c) de locatie van een dienst (afleveradres). De zeggenschappen over deze gegevens komen nu vooral in de functionele wensen tot uitdrukking.

Het ontwerp gaat sterk uit van de beoogde situatie in fase 1. Daardoor is bijvoorbeeld nog niet duidelijk wat de impact is op de uit het serviceregister herleidbare mandateringsrelatie tussen onderwijsinstelling en dienstaanbieder wanneer bijvoorbeeld DUO of een andere partij ook aanleverpunten zou gaan registreren.

Relatie met ROSA[bewerken]

Explain - de zeggenschappen zijn indirect (via functionele wensen) uitgewerkt en bovendien niet in relatie gebracht tot de beoogde faseringen.

terug naar de ROSA Architectuurscan