AS CEVO IBP

Uit ROSA Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Compliant.png ROSA Architectuurscan Centrale examens VO

IBP: Compliant

Hier ziet u een samenvatting van de architectuurscan van het onderwerp Centrale examens VO op het onderdeel . De scan is uitgevoerd op 20 oktober 2021.

Bevindingen "IBP" (Centrale examens VO)[bewerken]

Volgens het pitchdocument wordt veel met persoonsgegevens gewerkt en zijn er bij Centraal examens VO strikte BIV eisen. Ook staat er dat er 2 soorten uitwisselingen zijn: Openbare informatie, zoals toetscatalogus Specifieke informatie, zoals scores & resultaten In de documentatie valt niet terug te vinden welke BIV classificatie een attribuut heeft.

Volgens slide 3 van de CEVO documentatie wordt informatie over afnameleiders opgehaald uit Facet door een LAS. De informatie wordt niet opgeslagen waardoor de integriteit van de gegevens behouden blijft.

Alleen noodzakelijke persoonsgegevens worden uitgewisseld wanneer dit moet. Er worden bijvoorbeeld geen contactgegevens van onderwijsdeelnemers uitgewisseld. De voor en achternaam worden uitgewisseld wanneer een afnamegroep moet worden doorgegeven aan Facet. (Bron: CEVO definitiedocument schema afnamegroep)

Tijdens de afname van een examen worden de weergavekenmerken op het scherm van de examenkandidaat weergegeven zodat een afnameleider de identiteit van de kandidaat kan valideren, (Bron: CEVO definitiedocument schema weergavekenmerken)

Relatie met ROSA[bewerken]

Compliant - Er is voldoende transparantie over IBP maatregelen binnen CEVO. Het onderscheid tussen openbare informatie en specifieke informatie nog duidelijker worden gemaakt door een BIV classificatie toe te voegen. (Relatie met: Transparantie over maatregelen)

Maatregelingen zijn genomen om de aantasting van integriteit te voorkomen in de uitwisseling van CEVO. (Relatie met Voorkom aantasting van integriteit)

CEVO wisselt alleen persoonsgegevens uit wanneer dit strikt noodzakelijk is voor de uitwisseling. (Relatie met: Voorkom ongewenste traceerbaarheid en vindbaarheid)

De weergavekenmerken, die tijdens de toetsafname op het scherm worden getoond, zorgen ervoor dat de persoonsgegevens van een examenkandidaat kunnen worden gevalideerd. (Relatie met Valideer persoonsgebonden gegevens)

terug naar de ROSA Architectuurscan