Register Onderwijsdeelnemers

Uit ROSA Wiki
Versie door 127.0.0.1 (overleg) op 10 apr 2024 om 11:39 (SmartConnect import, batch-id = ROSA-export (20240410).xml-20240410112449)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
ArchiMate-modellen > ROSA > ApplicationComponents > Register Onderwijsdeelnemers
Overzicht
Register waarin basisgegevens, vrijstellingsgegevens,verzuimgegevens, diplomagegevens en persoonsgebonden nummers van onderwijsdeelnemers zijn opgenomen. De basisgegevens omvatten, naast de identificerende gegevens, gegevens met betrekking tot: a. de onderwijsinstelling waar de onderwijsdeelnemer is of was ingeschreven; b. de datum van in- en uitschrijving bij de desbetreffende onderwijsinstelling.
Afkorting  :  ROD
Alternatieve zoekterm  :  BRON
Toelichting  :  Sinds 2021 valt een aantal registers bij DUO (waaronder BRON) onder 1 register, het Register Onderwijsdeelnemers (ROD).
Type  :  Ketenvoorziening
Werkingsgebied  :  formeel onderwijs
Herkomst beschrijving  :  Omschrijving samengesteld uit diverse bronnen (DUO zakelijk, input DUO architect, nieuwsbrieven)
Externe verwijzing  :  https://www.rijksoverheid.nl/contact/contactgids/duo-register-onderwijsdeelnemers-rod
Wettelijke basis  :  https://wetten.overheid.nl/BWBR0042012/2021-10-01
Eigenaar  :  Ministerie van OCW
Beheerder  :  DUO
SWC status  :  In gebruik
Datum laatste wijziging  :  20-05-2022
Beschrijving laatste wijziging  :  Properties aangepast aan nieuw sjabloon. Omschrijving aangepast.

Zie Ketenvoorzieningen voor een overzicht van alle ketenvoorzieningen

Deze ketenvoorziening komt voor in de volgende scenario's:

geen

De ketenvoorziening Register Onderwijsdeelnemers:

Benadert Gegevenssoorten

geen

Ondersteunt Ketenprocesstappen

KetenprocesstapBeschrijving
Identificeren onderwijsdeelnemerHet proces waarin de identificatie van de onderwijsdeelnemer plaatsvindt aan de hand van de persoonsgegevens die bij de aanmelding en inschrijving bij de onderwijsorganisatie bekend zijn.
Verzamelen vooropleidingsgegevensHet proces waarin de gegevens worden verzameld op het vlak van vooropleidingen die de onderwijsdeelnemer heeft behaald. Deze kwalificatiegegevens zijn belang om de toelaatbaarheid van de onderwijsdeelnemer te kunnen beoordelen. Deze gegevens kunnen o.m. beschikbaar komen uit het dossier van de latende onderwijsinstelling of door gegevens te verkrijgen uit het ROD.

Realiseert Referentiecomponent(en)

KetenvoorzieningBeschrijving
Registratie onderwijsdeelnemersEen wettelijke registratie van gegevens van onderwijsdeelnemers.

Dient te voldoen aan ontwerpkaders

geen


Meer informatie
ROSA
Register waarin basisgegevens, vrijstellingsgegevens,verzuimgegevens, diplomagegevens en persoonsgebonden nummers van onderwijsdeelnemers zijn opgenomen. De basisgegevens omvatten, naast de identificerende gegevens, gegevens met betrekking tot: a. de onderwijsinstelling waar de onderwijsdeelnemer is of was ingeschreven; b. de datum van in- en uitschrijving bij de desbetreffende onderwijsinstelling. (ApplicationComponent) Register Onderwijsdeel- nemers Het proces waarin de gegevens worden verzameld op het vlak van vooropleidingen die de onderwijsdeelnemer heeft behaald. Deze kwalificatiegegevens zijn belang om de toelaatbaarheid van de onderwijsdeelnemer te kunnen beoordelen. Deze gegevens kunnen o.m. beschikbaar komen uit het dossier van de latende onderwijsinstelling of door gegevens te verkrijgen uit het ROD. (BusinessInteraction) Verzamelen vooropleidings- gegevens Een wettelijke registratie van gegevens van onderwijsdeelnemers. (ApplicationComponent) Registratie onderwijsdeel- nemers Edukoppeling omvat standaarden en afspraken voor beveiligd elektronische informatie-uitwisseling in het onderwijs. Edukoppeling is de onderwijsspecifieke variant van de overheidsbrede afspraak Digikoppeling. (Requirement) Edukoppeling Het proces waarin de identificatie van de onderwijsdeelnemer plaatsvindt aan de hand van de persoonsgegevens die bij de aanmelding en inschrijving bij de onderwijsorganisatie bekend zijn. (BusinessInteraction) Identificeren onderwijsdeel- nemer Alle ketenprocessen die zorg dragen voor de initiatie en de verdere af- en behandeling van de deelname van de onderwijsdeelnemer in het onderwijs. (Grouping) Deelname aan het onderwijs ServingRelationship RealizationRelationship RealizationRelationship ServingRelationship AggregationRelationship Deze svg is op 31-05-2024 13:23:56 CEST gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2024 ArchiXL. ArchiMedes 31-05-2024 13:23:56 CEST


Komt voor in andere modellen
Details Register Onderwijsdeelnemers
ArchiMate_Component.png
Elementtype  : ApplicationComponent
Element-id  : Id-cf45b873-1f18-4be8-bede-52714accb248
Element URI  : https://rosa.wikixl.nl/index.php/Id-cf45b873-1f18-4be8-bede-52714accb248
ArchiMate-model  : ROSA
Label  : Register Onderwijsdeelnemers